Acer představil univerzální konvertibilní notebook TravelMate Spin B1

Acer oznámil dostupnost svého nejnovějšího konvertibilního notebooku Acer TravelMate Spin B1 (B118) určeného pro vzdělávací sféru, Tento 11,6″ konvertibilní notebook se systémem Windows 10 Pro nabízí čtyři režimy použití a může se pochlubit robustní konstrukcí pro každodenní používání. v

TravelMate Spin B1 byl navržen s důrazem na vysokou odolnost, aby byla zajištěna jeho maximální provozuschopnost a nižší nároky na údržbu. Mezi prvky, které tuto vyšší odolnost zajišťují, patří střední gumový rámeček absorbující nárazy, který zvládne šarvátky ve třídě, zatímco tlaku odolný displej se zvýšenou pevností vydrží čelní náraz o síle až 60 kgF (cca 590 Newtonů). Notebook se může také pochlubit klávesnicí odolnou vůči polití vodou o objemu až 330 ml. Unikátní systém žlábků pod klávesnicí a touchpadem odvádí vodu tak, aby tekla v dostatečné vzdálenosti od vnitřních součástí notebooku, a nakonec vytekla spodkem základny. Notebook je také vybaven zámkem Kensington, takže může být zajištěn například v laboratoři proti krádeži.

TravelMate Spin B1 by měl vydržet až 13 hodin na baterii, osazen je procesorem Intel Pentium a grafikou Intel HD Graphics. Má chiclet klávesnici a touchpad Precision Touchpad přináší pohodlné a citlivé ovládání i podporu Windows 10 gest. Díky stylusu podporujícímu Windows Ink lze intuitivně zapisovat své poznámky, upravovat dokumenty , pracovat v různých aplikacích a samozřejmě kreslit. Intuitivnější může být navíc i interakce , a to díky softwaru Acer TeachSmart (a to nejen mezi studenty a učitelemú).