Canon Pixma Home Office „4 v 1“ pro domácí kanceláře

Canon představil dvě nové tiskárny Pixma TR7550 a TR8550 pro uživatele, kteří pracují z prostředí domova a vyžadují zařízení umožňující flexibilně reagovat na všechny požadavky spojené s běžnými kancelářskými i profesionálními dokumenty.  Nejnovější modely si poradí s tiskem, kopírováním, skenováním i faxováním a nabízí i lepší konektivitu.

Tiskárny se mohou pochlubit velkým dotykovým displejem o šířce 7,62 cm (3 palce) v případě modelu Pixma TR7550 a o šířce 10,92 cm (4,3 palců) u modelu Pixma TR8550. K dispozici je i automatický oboustranný tisk, kdy stačí stisknout jediné tlačítko. Nechybí ani dvoucestné podávání papíru, které dovoluje tisk ze zadního i předního zásobníku, a tedy i současné vložení papíru různých formátů. Každý ze zásobníků pojme až 100 listů  – celková kapacita je tak až 200 listů běžného papíru formátu A4.

Užitečná je i funkce připomenutí vyjmutí papíru, která po dokončení skenování upozorní na případné nevyzvednutí dokumentu. Díky automatickému podavači dokumentů je velmi snadné i skenování velkého počtu stran, například papírových spisů. V rámci jedné úlohy lze takto zpracovat až 20 listů.

 

Tiskárny disponují Bluetooth a Wi-Fi rozhraním, díky kterým mohou uživatelé ze svých chytrých telefonů, tabletů i notebooků tisknout pomocí bezdrátového připojení. Nechybí ani kompatibilita se službou Pixma Cloud Link, která dovoluje tisknout/skenovat dokumenty z/do on-line služeb, jako je například GoogleDrive, Evernote nebo Dropbox. Ke svým souborům mohou uživatelé přistupovat prostřednictvím aplikace Canon Print nebo pomocí ovládacího displeje na tiskárně. Z aplikace Canon Print je dostupná také funkce Smartphone Capture and Copy, která umožňuje pomocí chytrého telefonu vyfotit papírový dokument a převést ho do elektronické podoby.

Model Canon Pixma TR8550 lze navíc pomocí ethernetového kabelu připojit do stávající síťové infrastruktury a tiskárnu zpřístupnit více uživatelům. Flexibilitu zvyšuje i vestavěný slot pro paměťovou kartu SD, díky kterému lze tisknout/skenovat přímo z/na paměťovou kartu bez nutnosti připojovat k tiskárně další zařízení.

Tiskárny využívají pět samostatných inkoustových kazet s hybridním inkoustovým systémem. Pixmy využivají současných inkoustů na bázi barviva spolu s pigmentovým inkoustem – uživatelé tak mají jistotu špičkové kvality i odolnosti výstupů vůči vyblednutí. V případě nákupu inkoustových kazet se uživatelé mají možnost rozhodnout mezi třemi variantami, přesně podle předpokládaného objemu tisku. Kazety s velkou výtěžností ocení uživatelé, kteří tisknou opravdu hodně a vyžadují nákladově efektivní řešení i méně častou výměnu inkoustových zásobníků. Zdokonalené uživatelské rozhraní upozorňuje i na docházející inkoust – problémy způsobené „náhle prázdnými kazetami“ jsou minulostí.