Digitální zvýrazňovač IRISPen Air 7

IRISPen Air 7 není vlastně zvýrazňovač, ale ruční tužkový skener, který se hodí pro rychlé naskenování vybraného textu z časopisu, dokumentu, skript. faktur apod. Poradí si i s MICR CMC-7, která najdete na některých bankovních dokumentech, platebních kartách nebo šecích.

A zvlášť pokud připravujete rešerše nebo potřebujete udělat kompilát z několika textů, které nemáte v elektronické podobě, Air 7 se určitě bude hodit. Jde o bezkontaktní skener, takže nemusíte přímo jezdit po tištěné ploše, aby se text naskenoval. Nasnímaný text se přes Blutooth, kterým se Air 7 připojuje k zařízení, přepíše do vašeho počítače, tabletu nebo chytrého telefonu a záleží pouze na vás, jaký program při další zpracování zvolíte. Mezi podporované operační systémy patří u desktopů MacOS a Windows, pro mobilní zařízení je k dispozici aplikace pro platformu iOS a Android. Kromě tradičního Wordu a Excelu, lze naskenovaný text uložit třeba na Google Drive, do Evernote a podobně.

IRIS umí díky technologii text-to-speech naskenovaný text i přečíst, ale mezi podporovanými jazyky češtinu ani slovenštinu nenajdete. Ovšem umí s těmito slovanskými jazyky pracovat v rámci překladu, kdy naskenovaný text přímo přeloží. Pro obě funkcionality však musíte být připojení k internetu, kam si aplikace volá o pomoc. Běžné skenování takové omezení samozřejmě nemá, a lze ji využít i v režimu offline, tedy bez připojení k internetu.

IRISPen Air 7
Rozhraní: Bluetooth
Rozměry: 35 x 150 x 25 mm
Hmotnost: 20 g
Hardwarové rozlišení: 1200 x 1200 dpi
Cena: cca 3 000 bez DPH