Dok iRoom využijete i v kanceláři

Pokročilé dokovací zařízení pro pro iPad a iPad mini s certifikací od Apple je nejen pohodlným a bezpečným odkládacím místem nebo možností, jak vytvořit jednoduše dotykový panel pro ovládání různých systémů, ale hodí se také pro prezentační potřeby do konferenčních prostor, do hotelů či showroomů.

Jak iRoom vznikl

V současné době se stal iPad ovladačem aplikací domácí automatizace a konferenčních místností. Jakkoli je však iPad praktický, není vždy po ruce pro ovládání inteligentní domácnosti, nevíme, kde jsme ho naposled odložili, anebo má vybitou baterii. To přivedlo v roce 2010 Marca Hofera, výkonného ředitele společnosti iRoom, na myšlenku vyvinout dokovací stanici, v níž je iPad umístěn přímo ve stěně a je stále nabitý. Motorizovaný iDock s Apple certifikací umožňuje použít iPad jako stylový zabudovaný ovladač, který lze v případě potřeby stisknutím tlačítka vyjmout pro přenosné použití. Díky elegantnímu, klasickému designu a použití ušlechtilých materiálů skla a hliníku představuje iDock výrobek, který dobře zapadá do každého prostředí bytu nebo kanceláře a nadto se perfektně hodí k designu iPadu.

 

Inteligentní dokovací stanice

Dnes nabízí iRoom nástěnné a stolní dokovací stanice, které iPad nejen drží a nabíjejí, ale mají na skleněném krytu též integrované pole ovládacích tlačítek, jimiž je možno jednoduchým stiskem obsluhovat často používané funkce jako světlo, žaluzie nebo hlasitost, aniž by bylo třeba zapínat iPad či spouštět příslušné ovládací aplikace nebo hledat dané funkce ovládání. Přitom mohou být dokovací stanice používány buď jako samostatný ovládací systém, anebo také jako dodatečný ovladač ke všem profesionálním ovládacím systémům pro obydlí a kanceláře. Pro aplikace v prostorách přístupných veřejnosti existují modely se zajištěním proti krádeži, u nichž je možno uvolnit iPad pouze po zadání kódu.

V Čechách najdete iRoom například v nabídce společnosti Audiopro.