Fotky všude a rychle – Canon Selphy CP 1300

Canon představil ultra kompaktní tiskárnu Selphy CP 1300, která přináší možnost tisku fotografií v profesionální kvalitě naprosto kdekoliv, v práci, doma i na cestách. Díky sublimační technologii tisku na bázi barviva může nová Selphy CP 1300 vytisknout od každé barvy až 256 odstínů. Uživatelé tak mají k dispozici celkem 16,777 miliónů barev, které zajistí, že výsledné fotografie budou plné živých barev.

Uživatelé mají na výběr mezi lesklou a třemi variantami pololesklé povrchové úpravy výsledné fotografie – stačí stisknout jediné tlačítko. Nic víc, například měnit papír nebo inkoust. Navíc nádherný výtisk v kvalitě fotografické laboratoře tiskárna nabídne za pouhých 47 sekund. A to ve formě, která je odolná jak vůči vyblednutí v důsledku stárnutí, tak i proti otiskům špinavých prstů.

Tiskárna umí díky automatickému odlišení objektů od pozadí snímku odstranit šum a vylepšit barevné podání. Díky průvodci Face Frame a možnosti výběru z celkem 43 předdefinovaných formátů mohou uživatelé velmi snadno vytvářet dokladové fotografie. Součástí těchto výtisků jsou proto i značky pro přesný ořez a pro maximální využití papíru.

 

Selphy CP 1300 je vybavena Wi-Fi a je kompatibilní se zařízením s operačními systémy Apple iOS i Android. Uživatelé tak mohou pomocí technologií AirPrint a Mopria tisknout přímo ze svých přístrojů. Součástí nové tiskárny je i praktický slot pro paměťovou kartu SD, díky kterému lze třeba i jen jednu fotografii vytisknout velmi snadno – uživatelé nekompatibilních zařízení nemusí soubory nikam kopírovat.

Lehkou Selphy 1300 lze doplnit o velkokapacitní baterii, takže pokud chcete tisknout třeba během probíhajícího eventu, nic vám v tom nebrání.

Samotný tisk  je velmi snadný díky intuitivním ikonám a dotazům, které uživatele provedou celým procesem. Z tiskárny tak maximum jejích předností získají i úplní začátečníci. Součástí Selphy CP 1300 je displej o úhlopříčce 8,1 cm (3,2 palce), který díky možnosti vyklopení nabízí dobrou viditelnost i při jasném okolním osvětlení.