Ji.hlava 2017 nabídne kromě dokumentů i řadu workshopů

21. ročník Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava byl zahájen v duchu politického sjezdu. Cenu Respektu získal Janek Rubeš a jeho reportáž o podvodech s měnami. Druhý festivalový den nabídne filmový portrét Milouše Jakeše, příběh džihádisty i práva zvířat.

Na zahájení se střídali hosté s proslovy, nechyběl ani živý poník či ukázka bojového umění krav maga. Promluvil ekonom Tomáš Sedláček i bezpečnostní analytik Luděk Jiráček. Večer zakončil film Terezy Nvotové Mečiar. Ten bude možné vidět i druhý festivalový den. Zahajovací ceremoniál režíroval Jiří Havelka z divadla Vosto5. „Každý myšlenkový proud, který zůstává bez sebereflexe, se stává ideologií. A to vztahujeme na festival, na Česko, na Slovensko, na Evropu, na svět,“ popisuje zahajovací ceremoniál Jiří Havelka.

Festival nabídne i zajímavý doprovodný program, kde se můžete dozvědět nejen jak na to z pohledu zkušených dokumentaristů, aby váš dokument nebyl pouhým zběsilým rejem záběrů, ale také třeba workshop, který vás seznámí s možnostmi, které třeba právě začínajícím tvůrcům nabízejí fotoaparáty Panasonic Lumix v roli kamery.

Více na http://www.dokument-festival.cz/