„Křivák“ od Philipsu s extra širokým barevným gamutem

Philips 278E8QJAB nabízí širší barevný gamut a s extra malým poloměrem zakřivení 1800 mm by měl zajistit pohlcující zážitek díky lepšímu vnímání hloubky a redukci zkreslení obrazu. V kombinaci s technologií Adaptive Sync poskytuje krásně plynulý zážitek bez skákání, trhání nebo rozmazání obrazu.

„Poslední 27palcový přírůstek do naší řady zakřivených monitorů posouvá prohnuté monitory ještě dál do hlavního proudu. A je to jen začátek – tento rok dodáme na trh rozsáhlou řadu zakřivených monitorů. Společnost MMD tak plní svůj závazek inovovat technologii, která usnadňuje práci i hraní a vylepšuje zábavu,” řekl František Koutník, country manager pro Českou republiku a Slovensko společnosti MMD.

Model 278E8QJAB s vylepšeným Full HD a nejnovější technologií Ultra Wide-Color nabízí jeden z nejbohatších barevných rozsahů na trhu a tím i dokonalý obraz: Ultra Wide-Color podporuje širší gamut – 130% sRGB (104% NTSC) v porovnání s typickým 99% sRGB (72% NTSC). Za bohatší barevnou škálou pak stojí především vylepšený hardware než softwarové vyladění. My jenom dodáváme, že bohatší/širší škála neznamená automaticky přesnější barevné podání. Vzhledem k použité technologii panelu VA LED a ceně pod 10 000 Kč, rozhodně neočekávejte nějakou velkou barevnou přenost – na vážnější editaci fotografií tenhle panel prostě není.  I když se v tiskové zprávě píše, že díky technologii Ultra Wide-Color mohou například nakupující vidět reálnou barvu objednávaných produktů – ať už jde o auto, novou kuchyň nebo oblečení. To je totiž perný oříšek i pro grfické monitory pohybující se řádově někde jinde.  Bylo by pak obrovským překvapením, kdby se ji monitor Philips 278E8QJAB řady E za cenu 7 549 Kč (279 eur) jakžtakž vyrovnal.

My se spokojíme s tím, že jde nasadit jako normální kancelářský monitor, kde odvede slušnou práci nad tabulkami a texty.