Logitech MK850 – kombo myši a klávesnice

Nová souprava myši a klávesnice Logitech MK850 Performance by měla být nejenom pohodlná, ale prý zvýší vaši produktivitu.

Sestava myši a klávesnice se oficiálně jmenuje Logitech MK850 Performance Wireless Keyboard and Mouse Combo. Klávesnice má polstrovanou opěrku pro zápěstí a tvarované klávesy, což by mělo zajistit pocit pohodlí při dlouhé práci. Klávesy mají plnou velikost a MK850 má i numerický blok. Tvar kláves by měl pomáhal správně navádět vaše prsty a zakřivené rozložení kláves umožní psát v přirozenější poloze rukou. Tady s výrobcem ne zcela souhlasíme, řadě lidí toto uspořádání nevyhovuje a dávají přednost klasickému řešení. Podobně je tomu i se zakřiveným designem myši pro lepší úchop. Než si proto sestavu vyberete, je dobré se na ní někde podívat. Především část, kde leží palec, může při menší ploše dlaně působit potíže, myš se stává relativně velkou a nepříjemnou do ruky. Určitě nejde o špatné řešení, pouze není určeno všem.

Klávesnice i myš spolupracují s novým softwarem Logitech DuoLink, který umožňuje nastavovat funkce a navigaci podle individuálních potřeb uživatele – tlačítka a gesta myši aktivují celou řadu nových akcí, když současně s jejich stiskem podržíte funkční klávesu Fn na klávesnici.

Sestava je vybavena technologií Easy-Switch, takže stiskem tlačítka můžete snadno přepínat mezi třemi spárovanými zařízeními. Uživatelské rozhraní si poradí i s různými systémy, takže je jedno, zda pracujete ve Windows, Macu nebo Chromu, Androidu či iOS. protože rozpozná příslušné funkční klávesy a klávesové zkratky v obvyklém uspořádání.

Připojit počítač, tablet či mobil lze přes bezdrátovou technologii Logitech Unifying USB nebo Bluetooth. Doporučená cena je 3 190 Kč. S ohledem na cenu je tedy rozumné se držet osvědčeného dvakrát měř, jednou řež a přeměřit si především rozměry vlastní ruky a myši.