Modernizovaný S Pen rozšiřuje možnosti Galaxy Note8

Samsung S Pen, který nabízí zábavnou funkci Live Message, vylepšené možnosti pro vytváření poznámek při vypnuté obrazovce a dokonalejší překlad, umožňuje uživatelům vyjadřovat se způsoby, jakými to nedokáže žádný konvenční stylus.

Tvůrčí vyjadřování pomocí souborů GIF

Ve světě, v němž je osobní fyzická interakce stále vzácnější, kombinuje nová funkce Live Message telefonu Galaxy Note8 emotivní vlastnosti ručně psané poznámky s digitálními nástroji, a otevírá tak nové možnosti pro navázání vzájemného kontaktu a komunikace.

Pouhým klepnutím na tlačítko ve tvaru srdce na klávesnici při psaní zprávy nebo aktivací příslušné funkce pomocí nabídky Air Command mohou uživatelé psát rukou animované zprávy, vytvářet živé emotikony nebo používat různé efekty, jako je třpyt, záře a inkoust, a vnést do svých fotografií trochu tvořivé zábavy.

Svým výtvorům pak mohou vdechnout život, když je budou jako animované GIF soubory v délce až 15 sekund sdílet prostřednictvím různých sociálních sítí a aplikací pro zasílání zpráv, které podporují animované obrazové soubory (AGIF), jako jsou Facebook Messenger, WhatsApp a Snapchat. Soubory ve formátu GIF lze ukládat do aplikace Galerie a později je znovu použít jako personalizované emotikony.

Pro zachycení vybraných klipů z videí, jejich převod na animované GIF soubory a následné sdílení lze podobně použít funkci Smart Select, kterou je S Pen vybaven.

Lepší psaní poznámek, a to i při vypnuté obrazovce

Snad jednou z uživateli nejoblíbenějších funkcí telefonů Note je Screen off memo, která jim umožňuje snadno vytvářet a umisťovat poznámky a připomínky, které chtějí mít stále zobrazeny na displeji (Always On Display). Stejným způsobem, jakým by si mohli zapsat poznámku na samolepicí papírek, mohou uživatelé po aktivaci příslušné funkce vytažením pera ze zařízení psát zprávy přímo na displej.

Novinkou u funkce Screen off memo v telefonu Galaxy Note8 je schopnost vytvářet až 100 stránek poznámek, jakož i přecházet na poznámky trvale zobrazované na displeji a provádět jejich úpravy. Poznámky jsou uloženy v aplikaci Samsung Notes a lze s nimi později pracovat.

Překlady v mžiku

S Pen používá technologii elektromagnetické rezonance (EMR), takže ho displej dokáže rozpoznat, i když není v přímém kontaktu se zařízením. Galaxy Note8 zachytí stylus ze vzdálenosti až 14 milimetrů. Když se udrží v této vzdálenosti od displeje, disponuje nespočtem funkcí.

Jednou z nich je vylepšená funkce překladače. Stačí, když uživatel jednoduše podrží pero nad textem, který si chce nechat přeložit, a může překládat slova až v 71 jazycích, a to včetně slov formátovaných jako obrázky rozpoznatelné technologií optického rozpoznávání znaků (OCR).

Díky schopnosti rozpoznat interpunkční znaménka může tato funkce nyní překládat i celé věty, když si to uživatel bude přát. S Pen umí také převádět měrné jednotky a cizí měny.

PENUP – Za hranicemi umění

Ať už se chtějí zbavit stresu nebo posunout hranice své tvořivosti, uživatelé nyní mohou využít také pestrou paletu štětců a efektů, které stylus nabízí, a zabavit se digitálním malováním a skicováním. Svá vlastní digitální umělecká díla pak mohou na předinstalované aplikaci PENUP sdílet s globální komunitou více než 2,7 milionů uživatelů.

Mezi nejnovější vylepšení této aplikace patří přidané digitální omalovánky s více než 200 šablon.