Na veletrhu IFA představil Samsung tři nové profesionální monitory

Samsung představil nové profesionální monitory CH89 (34palcový se zakřivenou obrazovkou), CH80 (27palcový se zakřivenou obrazovkou) a SH85 (23,8 a 27palcové s plochou obrazovkou).s USB rozhraním typu C a optimalizaci ostrosti a barevnosti podání při rozlišení ultra WQHD (CH89), Full HD (CH80) a WQHD (SH85). Monitory mají trojboký bezrámečkový design, přičemž u modelů CH89 a CH80 je bezrámečkový efekt umocněn zakřivením s poloměrem 1800 mm.

Modely jsou vybaveny vyhrazeným USB rozhraním typu C umožňujícím přenos dat a signálů Display Port (DP) i napájení pomocí jediného kabelu. Kromě odstranění přebytečných kabelů z pracovního prostoru zajišťuje konfigurace s USB rozhraním typu C kompatibilitu s osobními notebooky, tablety a mobilními zařízeními a umožňuje bezproblémovou výměnu obsahu. Uživatelé mohou bez ztráty kvality zobrazovat dokumenty a obrázky z menších osobních displejů na větším monitoru.

Profesionálové mohou navíc prezentaci obsahu upravit pomocí softwaru Easy Setting Box od společnosti Samsung. Intuitivní programové rozhraní poskytuje uživatelům bohaté možnosti výběru z knihovny šablon pro rozdělení obrazovky a mnoho možností optimalizace velikosti obrazovky. Uživatelé si také mohou zvolit preferované parametry zobrazení.

Pro pohodlnou týmovou práci a sdílení obrazovky jsou monitory CH80 a SH85 vybaveny technologií DP Out Daisy Chain. Pomocí jediného připojení přes DP mohou uživatelé rozšířit aktuální pracovní plochu o jednotlivé monitory nebo skupiny monitorů, takže odpadá potřeba synchronizace jednotlivých monitorů s PC nebo jiným externím zařízením.

Všechny tři monitory jsou vybaveny výškově nastavitelným stojanem s možností natáčení a naklánění, který uživatelům umožňuje umístit monitor do ideální pracovní vzdálenosti a polohy. Tyto modely podporují také funkce Flicker Free a Eye Saver, které odstraňují škodlivé vizuální efekty, které mohou jinak při dlouhodobém používání způsobovat únavu očí.