Nová mechanická klávesnice Logitech G513

Logitech představil mechanickou klávesnici Logitech G513 Mechanical Gaming Keyboard, která je sice určena primárně hráčům, ale podobně jako řada dalších modelů, i tento je díky svým vlastnostem vítaným společníkem i do kanceláře.

Klávesnice nabízí na výběr dva typy mechanických spínačů Romer-G vyvinutých exkluzivně v divizi Logitech G: Romer-G Tactile a Romer-G Linear. Verze Tactile poskytuje při sepnutí měkkou hmatovou odezvu těm, kteří mají rádi přímou zpětnou vazbu, zatímco verze Linear nabízí plynulejší úhoz. Všechny spínače Romer-G nabízejí sepnutí až o 25 procent rychlejší než konkurenční modely, a to se zdvihem 1,5 mm, což ve spojení s nízkou silou nutnou k sepnutí (pouhých 45 gramů) poskytuje prakticky okamžitou odezvu. To ocení především uživatelé s vysokou rychlostí psaní všemi deseti.

 

Klávesnice Logitech G513 má horní rám z eloxovaného a kartáčovaného hliníku, má integrovaný průchozí USB port a jako volitelné příslušenství se dodává opěrka pro zápěstí. Klávesnice je k dispozici ve dvou barevných provedeních –  Carbon (uhlově černá) bude k dostání na celém světě a Silver (stříbrná), která bude mít pouze spínače Romer-G Tactile, bude nabízena jen ve vybraných zemích.

To co nepotěší, je její maloobchodní cena 4 490 Kč.