Nové ploché skenery Canon CanoScan

Dvojici skenerů, které najdou uplatnění v kanceláři i doma představil Canon. CanoScan LiDE 300/400 uživatele osloví především kompaktními rozměry, díky kterým, pokud neskenuje často, můžete skener jednoduše uklidit do skříně, postavit vedla šanonů nebo zasunoot do knihovny. A oblibu si může získat i díky stojánku, který umožňuje skener umístit do vertikální polohy.

Canon CanoScan LiDE 400 – stylový skener s vynikající rychlostí i kvalitou výstupů
Tento prémiový skener nabízí vysokou rychlost i kvalitu výstupů při současném důrazu na minimální prostorové a energetické nároky (napájení má na starosti konektor USB typu C). Díky sofistikovanému designu se CanoScan LiDE 400 může pochlubit kompaktními rozměry i stojanem svislé polohy šetřící cenné místo na pracovní ploše. Nový skener zvládá rozlišení až 4 800 x 4 800 dpi a dokáže tak věrně a ve všech podrobnostech reprodukovat libovolný dokument či fotografii. Skenování jedné stránky barevně v rozlišení 300 dpi trvá pouhých osm sekund a díky krytu „Z“ se dvěma závěsy zvětšujícími maximální tloušťku skenovaných dokumentů až na 21 mm je bezproblémové i zpracování materiálů jako knihy, časopisy nebo souhrnné zprávy. Kombinace automatické optimalizace nastavení, oprav dokumentů a vylepšování digitalizované podoby fotografií (Auto Scan, Auto Document Fix a Auto Photo Fix s technologií LiDE zajišťuje, že pro každou jednotlivou skenovanou předlohu jsou použita ta nejlepší nastavení – což opět výrazně zjednodušuje celý proces digitalizace dokumentů.

Canon CanoScan LiDE 300 – kompaktní a snadno použitelný skener pro domácnosti a kanceláře
Plochý skener Canon CanoScan LiDE 300 pro formát A4 je nejen lehký, ale díky EZ tlačítkům také jednoduše ovladatelný. Za výstupy ve vysoké kvalitě stojí rozlišení 2 400 x4 800 dpi a navíc je tato novinka i dostatečně rychlá, skenování dokumentu ve formátu A4 totiž při rozlišení 300 dpi trvá pouhých 10 sekund. Díky svým malým rozměrům i nízké váze lze CanoScan LiDE 300 snadno přenášet dle konkrétní potřeby a použití zjednodušuje i fakt, že nevyžaduje samostatný napájecí kabel: jednoduše stačí skener připojit k počítači nebo notebooku prostřednictvím USB kabelu.

Užitečná jsou i čtyři EZ tlačítka pro snadné skenování do PDF souboru nebo do e-mailu, stejně jako pro snadné kopírování nebo automatické skenování. K žádné z těchto operací tak není nutné procházet nepřehlednými nabídkami a práci se skenerem zvládne i naprostý začátečník. Podobně jako u modelu LiDE 400 jsou k dispozici funkce pro vylepšování výstupů Auto Document Fix a Auto Photo Fix.