Philips Moda – levná ultratenká stylovka

Novinka v podobě modelu 245C7QJSB je zatím nejtenčím monitorem od Philipsu a navíc se pyšní i extra úzkým rámečkem. Díky vylepšenému Full HD a nejnovější technologii Ultra Wide Color by měla nabídnout ostré detaily s excelentním podáním barev pro maximálně realistický obraz.

„U tohoto modelu se poprvé snoubí elegantní vzhled řady Moda s technologií Ultra Wide Color. Většina domácích uživatelů používá své monitory pro práci i zábavu – a nový 24palcový monitor 245C7QJSB nabízí obojí. Vypadá dobře v domácím prostředí i na pracovních stolech a zaručuje dokonalý zážitek ze sledování díky reprodukci barev, která je realističtější než kdy dřív,” vysvětluje unikátnost nového monitoru František Koutník, country manager pro Českou republiku a Slovensko ze společnosti MMD.

Technologie Ultra Wide Color přináší u tohoto 24palcového monitoru širší spektrum barev s přirozenější zelenou, svěží červenou a hlubší modrou. Oživuje mediální zábavu, obraz
a také zlepšuje produktivitu. Tato technologie dosahuje svého účinku prostřednictvím vylepšení hardwaru, nejen doladěním barev pomocí softwaru.

Přeloženo – je to tenký a podle nás hezký, a protože to používá celkem normální panel (obrazovku) tak to honíme pomocí elektroniky (jako každý).

Boční tloušťka je podlte tiskové zprávy 5,2 mm a tento minimalistický vzhled doplňuje extra úzký rámeček: vnější ohraničení na třech stranách činí pouze 2,5 mm. Téměř bezrámečkový design tak dělá z nového modelu 245C7QJSB vynikající volbu pro uživatele preferující zábavu – nabízí více prostoru pro videa a fotky a je ideální pro multimonitorovou sestavu.

A podle nás si ho zaslouží i řada uživatelů do kanceláře, kterým vadí tradiční nudné černé, šedé a bílé obdélníky.

Rozlišení displeje je 1920 x 1080 (tedy Full HD), pozorovací úhly 178 stupňů a pokud se necháte ohromit technologickým marketingem, tak kromě Ultra Wide Color, má monitor ještě technologie Flicker-Free (pokud dobře funguje, tak při nižším jasu obraz „nebliká“; většina výrobců ji má celkem dobře zvládnutou), SmartContrast a SmartImage, které automaticky přizpůsobující nastavení monitoru dle zobrazovaného obsahu – což není vždy k užitku, ale pokud soudruzi někde něco nepokazili, tak to jde vypnout.

K počítači se připojíte přes VGA. DisplayPort meno HDMI.

Philips 245C7QJSB řady C je na trhu nyní od února 2017 za cenu 5 919 Kč (219 eur).