Pro automechaniky i obchodní zástupce – Panasonic Toughbook CF-54

Pokud ve firmě často vyrážíte do terénu, může se u notebooku hodit zvýšená odolnost. Panasonic Toughbook CF-54 představuje středně odolné zařízení, takže nabídne ještě stále přijatelnou hmotnost a vzhled, takže nebudte vypadt, že za pár minut vyrážíte do války.

Uvnitř najdete procesor Intel Core i5-7300U vPro a samotný bnotebook nabízí flexibilní konfiguraci v podobě modelů Entry, Mid a Premium. Flexibilní konfigurační oblast zařízení nejnovější generace přináší DVD mechaniku nebo 2. baterii nebo čtečku karet Smartcard nebo PC kartu. Flexibilním komunikačním portem může být 2. port LAN nebo d-GPS nebo 4. USB 2.0 nebo odolné USB. Jednoduše řečeno, do dvou slotů si můžete strčit co chcete a podle libosti vyměňovat. Tedy pokud si daný modul koupíte.

14” displej je dodáván s rozlišením HD (1366×768), Full HD (1920×1080) nebo Full HD s kapacitním multidotykovým panelem. Přináší zřetelný obraz s mírou detailů vyžadovanou různými pracovníky v terénu. Všechna zařízení jsou vybavena operačním systémem Windows 10 Pro.

„Tento Toughbook stanovuje nový oborový standard svou nízkou hmotností, tenkým a atraktivním vzhledem a špičkovým výpočetním a grafickým výkonem. Díky tomu se jedná o ideální stroj pro mobilního obchodního pracovníka,“ řekl Jan Kaempfer, generální manažer marketingu divize Panasonic Computer Product Solutions. „Díky odolnému designu, vysoce flexibilním možnostem konfigurace a řadě portů je notebook vhodný pro modré límečky a terénní pracovníky. Je vynikající pro oblasti výzkumu a vývoje, zajišťování diagnostiky v automobilovém odvětví, splňuje požadavky na údržbu a opravy pracovníků technických služeb a poradí si také s potřebami terénních pracovníků, jako jsou likvidátoři pojistných událostí, architekti na staveništi, státní zaměstnanci a pracovníci zajišťující veřejnou bezpečnost.“

Model Entry (HD bez dotykové obrazovky) je standardně vybaven 4 GB paměti RAM (max. 32 GB) a 500GB HDD (volitelně 128GB/256GB SSD), model Mid (Full HD bez dotykové obrazovky) je vybaven 4 GB RAM (max. 32 GB) a 256GB SSD (volitelně 128GB SSD) a model Premium (Full HD s dotykovou obrazovkou) je vybaven 8 GB RAM (max. 32 GB) a 256GB SSD (volitelně 128GB SSD). Pokud je zařízení vybaveno kamerou, jedná se o webovou kameru s rozlišením 2 megapixely, s níž lze zajistit komunikaci kdekoliv a za jakýchkoliv podmínek. Snadné použití ve tmě zajišťuje volitelná podsvícená klávesnice.

Toughbook CF-54 nmá plášť ze slitiny hořčíku na všech stranách, plnohodnotnou ochranu klávesnice a displeje proti polití a kryt se šestiúhelníkovou texturou, který chrání při nárazu. Měl by tedy odolat pádu z výšky až 76 cm.

S jedinou baterií vydrží notebook až 10 hodin (to představuje ideální podmínky, podle našich zkušeností odhadujeme praktickou výdrž o hodinu nižší, při vysoké záteži uberte ještě další hodinu). Praktická je schopnost výměny baterie za provozu, což znamená, že jej lze nepřetržitě používat a nemusí se při výměně baterie vypínat. Je možné též použít druhou baterii, čímž se doba provozu prodlouží až na 17 hodin.

Na všechny notebooky Toughbook se vztahuje tříletá záruka na veškeré závady hardwaru u systémů, které byly používány k zamýšlenému účelu a pětiletá záruka na náhradní díly se závazkem provedení opravy do 96 hodin. Lze využít i dalších rozšířených služeb včetně: Rozšířené záruky (4./5. rok), záruky proti náhodnému poškození, záruky na baterii (3/4/5 let) a záruky na pevný disk (HDD/SSD).