Profi 4K UHD monitor Benq SW271 s HDR

Profesionální monitor Benq SW271 je sice určený pro fotografy, to ovšem nebrání tomu, aby vám dělal radost na kancelářském stole. Zvlášť pokud pracujete s grafickými podklady. Přece jenom schvalovat marketingovou kampaň nebo grafické podklady na monitoru, kde si nejste jisti co je černé, co bílé a proč je tam sakra tolik šedivé, není nejlepší.

Benq SW271 nabízí 10bitový IPS panel s úhlopříčkou 27 palců, 4K UHD rozlišením a pokročilými technologiemi splňujícími standard HDR10. Disponuje 99% pokrytím barevného prostoru Adobe RGB a 100% pokrytím sRGB, resp. Rec. 709. Vysokou přesnost barev podtrhuje hodnota Delta E ≦ 2 a pokročilá 14bitová 3D LUT tabulka. Pokud to byla pro vás španělská vesnice, ale pořád si myslíte, že potřebuejte barevně věrný obraz, je SW271 přesně pro vás. Na trhu jsou totiž monitory s ještě lepšími parametry, ale zbytečně byste finančně vykrváceli a pravděpodobně ani nedokázali ocenit rozdíl.

SW271 by vám totiž měl podle uvedených parametrů zajistit perfektní obraz v profesionální kvalitě s přesným zobrazením barev (certifikaci Technicolor) a zároveň při ceně 31 190 s DPH ho lze považovat za luxusní kancelářský displej, jehož pořízení lze obhájit pracovní náplní.  BenQ SW271 lze nastavit pomocí kalibračního hardwaru X-Rite nebo Datacolor připojeného přes jediný USB Type-C kabel a programu BenQ Pallete Master Element. Jednotlivé režimy a další nastavení monitoru jsou snadno dostupné díky exkluzivnímu ovladači „Hotkey Puck“. Režim GamutDuo umožňuje nastavit současně dva odlišné barevné prostory.

Monitor disponuje odnímatelnou stínící clonou uzpůsobenou pro použití, jak v klasické poloze monitoru, tak při otočení na výšku. V rámci konektivity nabízí čtečku SD karet a konektory USB 3.1 (Gen 1), USB Type-C, HDMI 2.0 a DisplayPort 1.4.