Projekt Chytřejší firma – můžete zkusit štěstí a získat hardware a softwarová řešení od Microsoftu v hodnotě statisíců

Právě startuje soutěž Proměna firmy, které se mohou zúčastnit inovativní podniky s 10 až 100 řádnými zaměstnanci. Firmy se mohou do neděle 14. května přihlásit přes www.promenafirmy.cz s tím, že vítězové budou oznámeni nejpozději 5. června. Tři vítězné společnosti vybaví partner soutěže Microsoft novými zařízeními a softwarem ze svého portfolia až do výše 300 000 korun. Hardware věnuje společnost Hewlett-Packard.

V rámci projektu navíc bude 1. května spuštěna stránka www.chytrejsifirma.cz se zajímavými články o efektivitě práce. Soutěž budou doprovázet také přednášky ke stejnému tématu šité na míru malým a středním podnikům (MSP), na kterých vystoupí špičkoví odborníci z partnerských společností projektu, jako jsou Microsoft, GrowJOB Institute či MladýPodnikatel.cz.

„Malé a střední podniky jsou skutečnou páteří ekonomik, v Evropské unii například vytváří dvě třetiny pracovních míst v soukromém sektoru,“ říká Ondřej Novodvorský, ředitel pro malé a střední firmy ve společnosti Microsoft Česká republika. „Zpracování a efektivní těžení dat představuje pro MSP klíčovou konkurenční výhodu, což ukazují také studie jako Náskok díky technologiím. Potřebné nástroje jsou přitom jednoduché a finančně dostupné.“

 

Soutěž je jistě lákavá, pokud se podíváme na uvedený web, najdeme jednoduchá pravidla pro přihlášení. Nicméně v našich podmínkách buďme lehce opatrní, protože se organizátor neubránil a zařadil do podmínek bod známý spíše z různých soutěží pokoutně sbírajících data – Organizátor předpokládá, že po 2. kole soutěže vybere 3 výherce. Není však povinen vybrat žádného výherce a má právo celou soutěž bez náhrady zrušit.

 

Celá soutěž se uskuteční ve 2 kolech ve dnech 13. 4. – 9. 6. 2017

1. kolo | 13. 4. – 23. 5. 2017

1) Přihlášení a registrace do soutěže 13. 4. – 14. 5. 2017

Společnost může přihlásit jakýkoliv zaměstnanec na webu www.promenafirmy.cz prostřednictvím registračního formuláře, v němž uvede název společnosti, webové stránky společnosti, jméno a příjmení, telefon a e-mail. Na zadanou e-mailovou adresu bude následně odeslán podrobnější formulář, který jakožto závaznou přihlášku vyplní jednatel společnosti.

Obsah podrobnějšího formuláře/přihlášky:

  • Obor společnosti *
  • Služby nebo výroba *
  • Počet zaměstnanců *
  • Co čekáte od proměny? *
  • Založení společnosti? *
  • Příběh firmy / majitele / historie / jiná zajímavost o firmě (vol.)
  • Jaké zařízení a software využíváte v každodenním životě a práci? (smartphone, notebook / Excel, Skype atp.)
2) Výběr 6 finálových firem 14. 5. – 23. 5. 2017

Na základě vyplněného dotazníku/přihlášky vybere zadavatel 6 společností, které postoupí do 2. kola.

2. kolo | 23. 5. – 9. 6. 2017

3) Osobní návštěvy u finalistů soutěže 23. 5. – 9. 6. 2017

Organizátor soutěže osobně navštíví vybraných 6 společností. Součástí návštěv budou rozhovory s vedením společnosti, vedoucími zaměstnanci či osobami odpovědnými za IT.

Organizátor předpokládá, že po 2. kole soutěže vybere 3 výherce. Není však povinen vybrat žádného výherce a má právo celou soutěž bez náhrady zrušit.

Kritéria výběru vítěze/vítězů:

  • Srozumitelnost předmětu podnikání
  • Atraktivita společnosti (příběh, osobnost, jiná zajímavost)
  • Vhodnost k realizaci inovací
4) Vyhlášení vítěze nebo vítězů soutěže 9. 6. – 13. 6. 2017