SanDisk má 400GB microSD kartu

Western Digital představil paměťovou kartu  SanDisk Ultra microSDXC UHS-I  400 GB ve formátu microSD.  SanDisk tak zdvojnásobil rekordní kapacitu 200 GB z před dvou let. Nová paměťová karta značky SanDisk reaguje na vývoj a potřeby dnešního světa, který je plný mobilních technologií, a poskytuje uživatelům svobodu zachytit, uložit a sdílet fotografie, videa a další dokumenty a aplikace a přistupovat k nim v režimu offline. To vše bez problémů, které způsobují kapacitní limity stávajících paměťových karet.

Tato microSD karta s dosud nejvyšší kapacitou na světě je ideální pro mobilní zařízení se systémem Android a je možné na ni uchovat až 40 hodin videa v rozlišení Full HD. Karta nabízí přenosovou rychlost až 100 MB/s. Při takové přenosové rychlosti mohou uživatelé teoreticky očekávat, že přesunou například 1 200 fotografií za minutu. Navíc microSD karta SanDisk Ultra 400 GB splňuje specifikace platformy A1 App Performance , což urychluje nahrávání aplikací.

Prostřednictvím aplikace SanDisk Memory Zone  mohou dále uživatelé získat větší kontrolu nad pamětí svého mobilního zařízení. Tato aplikace je k dispozici ke stažení zdarma na Google Play a je kompatibilní s většinou zařízení se systémem Android a umožňuje uživatelům snadno lokalizovat, třídit, přenášet a zálohovat data včetně označeného obsahu ze sociálních sítí Facebook a Instagram.

Cena a dostupnost

Na paměťovou kartu SanDisk Ultra microSDXC UHS-I 400GB je poskytována desetiletá omezená záruka a bude k dostání v internetovém obchodě SanDisk.com a prostřednictvím dalších prodejců a distributorů. Doporučená koncová cena je 249 EUR.