Smartphone LG Q6 má displej FullVision

Unikátní 5,5 palcový FHD+ displej FullVision s poměrem stran 18:9 usnadňuje procházení videí, hraní her i multi-tasking. Tvar telefonu byl navržen tak, aby maximalizoval velikost obrazovky a zároveň bránil nechtěným dotykům při držení.

„LG Q6 v sobě snoubí prémiové funkce, skvělý výkon a atraktivní cenu, což je zásadní kombinace pro uživatele po celém světě. Modelová řada Q je naše cesta k poskytnutí skvělých zážitků s využitím funkcí nejlepších modelů,“ popisuje novou řadu Andrea De Sousa z české pobočky LG.

Do řady Q6 budou patřit modely Q6+, Q6 a Q6α. Jde o tři varianty určené různým uživatelským nárokům na velikost paměti a rychlost: Model Q6+ nabídne 4 GB RAM a 64 GM ROM, základní model Q6 bude dodáván s 3 GB paměti RAM a 32 GB ROM a cenově nejvýhodnější model uživatelům poskytne 2 GB RAM a 16 GB ROM.

Minimalistický stylový design bez vystouplého fotoaparátu podtrhují elegantní zaoblené křivky, které perfektně ladí s rohy displeje. Zbytek těla chrání kovový rám. I přes nízkou hmotnost je telefon robustnější, a proto vydrží každodenní intenzivní používaní.  Ergonomická studie, která probíhala při vývoji modelu, přispěla k ovládání jednou rukou. Pro ještě větší pohodlí uživatelů společnost přidala funkci Skenování obličeje, která majitelům Q6 urychlí odemčení telefonu pouhým nakloněním k sobě.

Přední kamera s 100° širokým úhlem záběru umožní, aby snímek zachytil velkou skupinu přátel i celou rodinu bez větší námahy. Vylepšení rozhraní fotoaparátu LG UX 6.0 plně využívá poměru stran 18:9 na displeji FullVision. Square Camera Mode, čtvercový režim fotoaparátu, umožňuje velmi snadné sdílení fotografií a vytváření koláží z vybraných snímků.

Kovový rám telefonu je vyroben z hliníku série 7000, jedné z nejsilnějších hliníkových slitin, které jsou k dispozici a využívá se v mnoha průmyslových odvětvích, jako je například letectví. Baterie zařízení prošla při vývoji více než dvaceti testy, které zkoumaly proudění tepla, odolnost a další rizikové součásti ještě v přísnějších podmínkách, než využívají mezinárodní zkušební protokoly.

Specifikace LG Q6: