Správná poloha monitoru šetří vaše záda

Při dlouhodobé práci na monitoru se nejvíce unavují oči a záda. Přizpůsobte si proto své pracoviště tak, abyste takovémuto přetěžování předcházeli. Začněte třeba tím, že monitor připevníte na stůl polohovacím držákem.

Správné uspořádání pracoviště je základem nejen pracovní výkonosti, ale i vašeho zdraví. S monitorem připevněným držákem Stell SHO 1032 ušetříte místo na pracovním stole a zároveň si zajistíte jeho ideální nastavení, přesně podle vašich potřeb. Nosnost držáku je 6 kg a je určený pro obrazovku s úhlopříčkou v rozmezí 13″ – 30″. Nevhodné umístění obrazovky způsobuje zvýšenou námahu a nepohodlí zejména v oblasti krční a bederní páteře. Důležité je umístit monitor přibližně 40-70 cm od očí. Díky polohovatelnému výsuvnému držáku Stell, můžete monitor vzdálit od zdi až o 37 cm a nastavit si tak ideální vzdálenost. Vždy je důležité, aby i při použití sebevětší obrazovky byl na stole dostatek místa pro klávesnici a myš. Což díky držáku nebude problém, na pracovní stůl budete moci umístit i další pomůcky a materiály, které potřebujete ke své práci.

Pro minimalizaci odlesků umístěte monitor kolmo ke zdrojům světla a oknům. Poloha čelem k oknu je nevhodná, protože budete oslněni dopadajícím světlem. Pokud byste seděli zády k oknu, bude světlo dopadající na plochu monitoru vytvářet rušivé odlesky.  V tomto případě však můžete monitor mírně naklonit dopředu, což napomůže snížení odlesků. Držák Stell SHO 1032 umožňuje naklonění až o 12°. Výška monitoru by měla být nastavena tak, aby horní hrana monitoru zhruba korespondovala s rovinou očí. Díky tomu, že nosník je možné prodloužit od 280 mm do 435 mm, můžete manipulovat s výškou monitoru velmi snadno. V případě, že na jednom pracovním místě funguje více osob, může si tak každý přizpůsobit monitor podle sebe.

Držák Stell SHO 1032 umožňuje i rotaci do stran +/- 90°, pokud tedy budete chtít sdílet s kolegy něco z vaší práce, nemusí chodit k vašemu počítači, ale vy můžete jednoduše monitor natočit jejich směrem. Odměnou za správné přizpůsobení vašeho pracoviště vám budou nejen zdravá záda, vyšší výkonnost, ale i menší stres.