Star Wars Special Edition

Pro fanoušky Star Wars je nyní v prodeji i notebook s tematikou jejich oblíbeného světa. Na vytvoření notebooku Galaktockého impéria spolupracovala s Disney a Lucasfilmem společnost HP.  Inspirací při designování notebooku Star Wars Special Edition  byla temná strana Síly, takže počítač má tak na sobě „bitevní šrámy“, nápis „Galactic Empire“ písmem Aurebesh (typickým pro Star Wars) na kloubu a ikonické stormtroopery pod klávesnicí. Touchpad je navíc v designu zaměřovacího systému stíhačky X-wing a příslušnost k temné straně Síly připomíná červené podsvícení klávesnice.

Aby se notebook dobře prodával, HP nesáhlo, i když by se to dalo očekávat po herním stroji, ale Star Wars notebook v podstatě patří do řady Pavillion, takže se jeho cena dostává do oblasti 20 tisíc Kč. Notebook teoreticky vydrží v provozu až 7 hodin a má 15,6palcovou (39,6 cm) Full HD obrazovku. Vybrat si můžete mezi procesory Intel Core i5 a i7 šesté generace. V notebooku s lokální konfigurací naleznete 1TB HDD a až 8 GB RAM a zvolit si můžete  grafiku Intel HD Graphics 520 nebo NVIDIA GeForce 940M. Notebook Star Wars Special Edition si můžete vylepšit i volitelným ochranným pouzdrem Star Wars Special Edition Sleeve.

Notebook nabídne ale především exkluzivní obsah a zvuky pro Windows 10. Stačí kliknout na symbol Impéria na ploše a nechat se přenést do velitelského centra, kde lze prohlížet motivy a galerie notebooku Star Wars Special Edition. Zde budete mít k dispozici unikátní kolekci obsahu s více než 1 100 obrázky, které pokrývají 40 let historie Star Wars. Mezi ně patří například speciální fotografie a obrázky ze zákulisí, storyboardy, artworky, klasické fotografie, návrhy kostýmů a scén anebo výběr ze zvukových nahrávek.

Motivy nabízejí možnost přizpůsobení zvuků, tapety a spořiče obrazovky. To vám umožní nahradit standardní zvuky Windows výběrem z osmi kategorií ikonických Star WarsTM témat, včetně zvuků R2-D2 a světelného meče. Můžete si zvolit i vlastní tapetu například z planetárních kolekcí, které vychází z filmových statických záběrů a vytvořit si tak vlastní, unikátní styl.
Galerie jsou rozděleny do několika kategorií pro snazší přístup ke Star WarsTM obsahu. Můžete si prohlédnout původní filmové plakáty v sekci Collections, nebo se v sekci Concept Art seznámit s průběhem tvorby filmů, včetně raných verzí postav, kostýmů a scén. Kategorie Illustrated Art pak oslavuje univerzum Star WarsTM různými díly, od černobílých obrázků až po ukázky kresby v komiksech.