Studenti se na Night of Chances setkají s lídry firem a mohou nastartovat kariéru

Na Fakultu Informačních Technologií ČVUT ve středu 18. 4. poprvé zavítá originální konference Night of Chances Technology. Po úspěšných ročnících v Brně, na Slovensku a dokonce i v Londýně, míří po 7 letech i do Prahy. Studenti se zde mohou těšit na panelové diskuse, odborné přednášky, workshopy a v neposlední řadě speed dating s lídry byznysu.

„Night of Chances Technology kromě nových obzorů a vědomostí nabízí účastníkům setkání s osobnostmi z daného oboru, se kterými by se v běžném životě potkali jen velmi těžko.“ říká Tomáš Hasala, ředitel občanského sdružení Nexteria, které organizuje Night of Chances Technology.
„Těšíme se, že se na této akci tváří v tvář setkáme se studenty, kteří mají zájem o novinky v oboru a na diskuzi s nimi,“ říká Alena Sochorová, výkonná ředitelka Accenture pro telekomunikace v České republice.

Projekt Night of Chances není oblíbený jen u firem a studentů, ale také u profesionálů a seniorních expertů. Důkazem je i zajímavé portfolio předchozích řečníků, jakými jsou například Miroslav Trnka – zakladatel společnosti ESET, Michal Štencl – zakladatel společnosti Sygic a v neposlední řadě Andrej Kiska – prezident Slovenské republiky.

Obsahem prvního ročníku v Praze budou skutečně žhavá témata zaměřená na inovace a technologie. Technologie se v současnosti používají prakticky v každém pracovním a společenském odvětví a tento trend lze ve větší míře očekávat i do budoucna.

Na historicky první NOCi v Praze budou mít účastníci možnost vidět hosty z různých oblastí. Nejširší zastoupení budou mít informatici, experti na kybernetickou bezpečnost a znalci momentálně asi nejaktuálnějšího tématu o kryptoměnách a blockchainu. Mezi řečníky přivítá například Jana Hubíka, CFO Hackerspace Member z Paralelní polis v Praze, který se stal jedním z prvních kyborgů v Čechách. Dále přijde Pavol Lupták, CEO firmy Nethembra a spoluzakladatel Hackathropy, jehož prací je profesionální hacking zařízení a systémů svých klientů. Jeden, z bezesporu nejzajímavějších hostů, bude Roman Staněk. Čech, který se svojí firmou GoodData, zaměřenou na analýzu dat, dobyl Silicon Valley. Roman Staněk se NOCi zúčastní přes Skype call a diskutovat bude na téma umělá inteligence.

Zastoupení na pražském ročníku NOCi mají i řečníci ze zahraničí, konkrétně Ben Ruschin, Managing Director vídeňské konference WeAreDevelopers, který je zařazený mezi Forbes “30 Under 30″ Austria. Druhým zahraničním řečníkem bude Robert Campbell, který je už pět let v čele technologického centra Barclays Investment Bank. Oba budou odpovídat na otázky v rámci formátu Hot Chair Talk Interview.

Akce Night of Chances je pořádána neziskovou organizací Nexteria ve spolupráci s úspěšnými společnostmi a experty. Nexteria si klade za cíl připravovat a podporovat mladé lidi na jejich cestě k úspěchu. Snahou je pomáhat jim zejména formou získávání zkušeností z praxe a osvojování si vůdčích dovedností. Je kladen důraz na formování etických hodnot a budování vztahů založených na důvěře. Konference Night of Chances se již organizovaly na Slovensku, v České republice a v Londýně. Ve školním roce 2016/2017 NOC zažilo 2470 studentů, 86 firem na čtyřech fakultách, ve třech městech a dvou krajinách. Celkově mohli účastníci zažít 105 workshopů, 24 odborných přednášek a 27 panelových diskusí.

Na Night of Chances si studenti testují firmy a práci v nich.

V Praze se zájemci budou moci během večera zúčastnit některých ze 13 praktických workshopů, které budou vést experti a lídři z konkrétních firem jako Škoda Auto, Accenture, Profinit nebo innogy. Studenti mohou získat cenné informace o svých potenciálních kolezích, způsobu práce v dané firmě nebo o konkrétní pracovní pozici.

Budou mít také možnost získat mentoring a zjistit více o lídrech společností Accenture nebo Škoda Auto a to díky formátu ,,Speed Dating,” který zabezpečuje několik minut na kávě s řediteli těchto firem.

,,Pokud studentům k rozhodování o své budoucnosti nestačí jen popisy pracovních pozic a Job Fairs, pak je pro ně NOC správnou volbou. Na eventu Night of Chances na to jdeme totiž z úplně opačného konce,” dodáva CEO Nexterie, Tomáš Hasala.

 

Více k programu akce zde