Synology DiskStation DS416j

Synology® Inc. dnes oficiálně uvedlo DiskStation DS416j, cenově dostupný 4šachtový NAS server, který je navržen pro zefektivnění správy dat domácím uživatelům včetně sdílení jejich multimédií. (Takže dobře poslouží pro malou a domácí kancelář – pozn. redakce)

„Lidé jsou dnes zahlceni fotografiemi, videi a dalším digitálním obsahem více než kdykoliv předtím, což znamená potřebu bezpečného centrální úložného místa, které umožní jednoduchý přístup i další sdílení“ řekl Jason Fan, produktový manažer v Synology Inc. „4šachtový DS416j přichází s bohatou nabídkou aplikací a masivní kapacitou a uživatelé si tak mohou vychutnat multimediální streaming či okamžitou synchronizaci dat do cloudu za velmi dostupnou cenu.“
Vybaven dvoujádrovým procesorem je DS416j schopen poskytnout vysoký výkon přesahující 112 MB/s pro čtení a 101 MB/s pro psaní při RAID 5 uspořádání v prostředí Windows®. Uživatel tak pocítí nárůst o téměř 37% v porovnání s předchozím modelem. Zabudovaný procesor s plovoucí desetinnou čárkou dále urychluje celkový výkon, jež oceníte např. při rychlejším generování miniatur fotografií uložených na NAS serveru. Samozřejmostí je pak USB 3.0 port, který umožňuje rychlé propojení s externími disky a řadou dalších zařízení.

Pro optimální uživatelský zážitek je DS416j take osazen nastavitelnými LED kontrolkami na předním panelu, jejichž jas lze programovat a nastavit dle časového plánu. Spotřeba elektrické energie je u DS416j pouhých 21,6 W při plném provozu a méně než 12,75 při hibernaci pevných disků.

DS416j běží na DSM (DiskStation Manager), intuitivním operačním systému, který poskytuje širokou paletu aplikací pro lepší produktivitu vaší práce, ale také úplně nový zážitek z multimédií. S DSM můžete snadno synchronizovat soubory mezi různými zařízeními a cloudovými službami, přehrávat multimédia na DLNA televizorech či přes AirPlay® a Chromecast zařízení, ale také vytvořit domácí monitorovací systém. Synology bylo oceněno „PC Mag Business Choice Award 2013“ a získalo nejvyšší hodnocení v každém parametru testu včetně spolehlivosti, celkové spokojenosti, hodnoty a šanci na další doporučení.

foto:Synology