Voděodolné HTC U11+ se špičkovou výbavou

Větší obrazovka, baterie a inovace ukryté ve štíhlém těle s oslnivým Liquid Surface Designem, to je nový smartphone HTC U11+ Vylepšena byla nejen baterie s kapacitou 3 930mAh, ale také DCI-P3 displej s podporou HDR10 a trendy poměrem stran 18:9. Fanoušci jistě ocení o 30 % hlasitější reproduktory než v HTC U11 a zdokonalenou voděodolnost splňující certifikaci IP68. Ovládání usnadňuje technologie HTC Edge Sense. S tou lze pouhým stiskem boků telefonu spustit jakoukoliv aplikaci, pořídit fotografii, nebo vyvolat pomocníka Google Assistant či Alexa2. Dokonce je možné přiřadit stisku akce v jednotlivých aplikacích, nebo vyvolat nový Edge Launcher s nejoblíbenějšími funkcemi. A bez zásahu nezůstaly ani fotoaparáty. Ty poskytují ještě lepší výsledky než původní HTC U11, které v žebříčku DxOMark dosáhlo na hodnocení 90 bodů.

HTC U11+ pohání výkonný procesor Qualcomm Snapdragon¨835 s podporou gigabitového LTE, 128 GB rychlé interní paměti UFS 2.1 a 6 GB RAM. Navíc smartphone nabízí operační systém Android Oreos nadstavbou HTC Sense, která umožňuje přístup k notifikační liště a šuplíku s aplikacemi kdekoliv na domovské obrazovce, bez nutnosti natahovat prst až k okraji displeje.

Fotoaparáty

HTC U11+ posouvá kvalitu snímků ještě dál než HTC U11. Hlavní fotoaparát disponuje rozlišením 12 MPx, světelností f/1,7 a rychlým fázovým ostřením, které využívá celý snímač tak jako DSLR fotoaparáty. Nechybí ani optická stabilizace obrazu. Technologie HDR Boost, která je k nalezení i u 8MPx selfie fotoaparátu, zajišťuje minimum šumu a velký dynamický rozsah za každé situace.

Špičkové výsledky mohou uživatelé očekávat i při záznamu videa. Stabilizované 4K video lze doplnit buď prostorovým zvukem, který HTC U11+ zaznamená pomocí 4 směrových mikrofonů a využít i funkce akustického zaměření, a nebo lze zvolit špičkový Hi-Res Audio záznam ve stereu. Samozřejmě nechybí režim Hyperlapse, Slow Motion ani plynulý FullHD záznam s frekvencí 60 fps. Maximem předního fotoaparátu je pak video v rozlišení 1080p.

 Ještě více k tisknutí

HTC U11+ nabízí nejen trendy displej s poměrem stran 18:9, který využívá barevný prostor DCI-P3 používaný ve filmovém průmyslu a podporu HDR10, které poskytuje úžasný kontrast. Baterie HTC U11+ narostla do kapacity 3 930 mAh a poskytuje až o 30 % delší výdrž. Samozřejmostí je přítomnost rychlého nabíjení Quick Charge 3.0.

Posunu se podařilo dosáhnout i v případě audia. Uživatelům budou k dispozici sluchátka HTC USonic s Hi-Res Audio certifikací, aktivním potlačením okolního hluku a automatickou optimalizací zvuku dle stavby vnitřního ucha. Na své si přijdou i majitelé prémiových sluchátek, pro které bude v balení připravena redukce z USB-C na klasický sluchátkový konektor. Novinkou jsou však posílené reproduktory HTC BoomSound Hi-Fi edition, které jsou nyní o 30 % hlasitější a nabízí ještě lepší dynamický rozsah a bohatší zvuk než u HTC U11. Samozřejmostí je podpora AptX a nyní se mohou milovníci hudby těšit i z podpory LDAC kodeku, která umožňuje pomocí bezdrátového BT připojení přehrávat 24bitové Hi-Res audio.

Technologie HTC EdgeSense nyní nabízí kromě možnosti spouštět stisknutím rámu nejen fotoaparát a jednotlivé aplikace, ale také přiřadit gestu v každé aplikaci téměř jakoukoli funkci. Například při přepínání oken v prohlížeči Chrome tak již není nutné natahovat prst k hornímu okraji okna, ale stačí jednoduše stisknout telefon. Navíc je nyní k dispozici i HTC Edge Launcher, který prostřednictvím tisknutí telefonu zpřístupní notifikace, zástupce aplikací i rychlá nastavení, tak aby byly ty nejobvyklejší akce pohodlně dosažitelné jednou rukou.

Novinku  bude možné předobjednat exkluzivně na e-shopu www.htc.cz od 20. 11. 2017 za cenu 21 490 Kč.